Ervaringen

Voor u als nieuwe ouder/verzorger zijn de ervaringen van leerlingen én andere ouders/verzorgers belangrijk. Wij delen graag hun ervaringen met u.

Ervaringen ouders/verzorgers

Ouders Jikke, groep 5:
Onze dochter zit inmiddels alweer in groep 5 en heeft het heel erg naar haar zin op school. De leerkrachten zijn stuk voor stuk lief en staan altijd open voor een gesprek. Wij worden als ouders nauw betrokken bij de lesstof en ontwikkelingen van onze dochter. De school is zeer toegankelijk, je stapt hier zo de kamer van de directrice in om iets te vragen. Onze dochter krijgt de laatste tijd wat meer begeleiding en dit doet men op een professionele manier. De leerkracht die onze dochter hierin begeleid doet echt veel moeite voor haar en dat is heel erg fijn. Kortom, wij zijn heel blij met IKC Het Plankier!

Ouders Sophie, groep 6:
Inmiddels 11 jaar geleden kwamen wij voor het eerst door de voordeur van IKC Het Plankier, toen geleid door een directeur. Al snel werd duidelijk dat deze school een "ons-kent-ons" klimaat hanteert. Binnen de kortste keren werden wij door alle leraren met naam begroet. Daardoor hoefde onze dochter nooit te wennen aan de nieuwe leraar bij een volgend schooljaar, want zij kende deze leerkracht tenslotte al. Inmiddels zit onze jongste dochter in groep 6 alweer, is er nu een directrice, maar het "ons-kent-ons" klimaat is er nog steeds. Iedereen kent elkaar: leerlingen, leerkrachten en ouders. Mede daardoor gaat onze dochter met plezier naar school en brengen wij haar ook met een gerust gevoel. Dit zit goed!

Ouders Nordin en Quin (groep 4 en 8):
Wij hebben ter oriëntatie meerdere scholen in de buurt bezocht, maar na ons bezoek aan IKC Het Plankier waren wij verkocht! Een kleine school die direct vertrouwd voelde. Mijn man heeft hier als klein jongetje les gehad en nu hebben onze zoontjes les in hetzelfde gebouw, hoe leuk is dat! De docenten zijn erg betrokken en hebben oog voor de individuele leerling. Ze denken mee en bieden hulp en begeleiding aan waar nodig. Ook pesten wordt goed de kop ingedrukt en dat vinden wij erg belangrijk, zodat de kinderen zich veilig voelen op school. Daarnaast heeft het Integrale Kind Centrum (IKC) een centrale ligging in de wijk met een groot schoolplein, waar kinderen elkaar ook regelmatig buiten schooltijd opzoeken.

Ervaringen leerlingen

Lotte, groep 5:
‘Ik ben Lotte, 8 jaar oud en ik zit in groep 5. Het is daar heel leuk. We moeten veel leren, maar we mogen gelukkig ook knutselen en buitenspelen. Ik heb veel vrienden op school en iedereen is lief voor elkaar. We hebben hele lieve juffen en als we jarig zijn mogen we een cadeautje uitzoeken bij juf Daphne. We hebben ook twee coole meesters. Wat ik leuk vind aan mijn school is dat ik mag meedenken hoe we de school mooier kunnen maken, want ik zit in de leerlingenraad. We hebben ook disco’s en een eindfeest als het bijna zomervakantie is. Ik vind mijn school gewoon heel leuk.’

Abbey, groep 6:
Op onze school sluiten we het schooljaar af met een gezellig eindfeest. Alle papa's en mama's mogen komen. Als je zou willen mag zelfs de hele familie mee! De springkussens, schminken en de optredens zijn geweldig. Zelfs mijn grote nicht is eens komen dansen met haar groep United Cheers. Vorig schooljaar kon het helaas niet doorgaan door corona, maar dit jaar hoop ik dat het wel doorgaat, want de overheerlijke patatwagen heb ik heel erg gemist!

Snel naar