Ervaringen

Voor u als nieuwe ouder/verzorger zijn de ervaringen van leerlingen én andere ouders/verzorgers belangrijk. Wij delen graag hun ervaringen met u.

Ervaringen ouders/verzorgers

Ouders Owen en Samuel, groep 1/2b en groep 7: 
Het zijn fijne klassen die niet te druk zijn, circa 25 leerlingen. De juffen en meesters zijn zeer betrokken en enthousiast, wat je terugziet bij de kinderen. De kinderen gaan altijd met veel plezier naar school. Je kan altijd tussendoor wat vragen of een mailtje sturen. Er wordt vanaf groep 3 gekeken naar wat de leerlingen nodig hebben. Sommigen hebben wat meer ondersteuning nodig en anderen kunnen juist zelfstandig aan de slag met de stof. Dit sluit daarom goed aan bij de behoefte van het kind waardoor deze goed uitgedaagd wordt, maar niet overvraagd. Er is erg veel aandacht voor de Kanjertraining wat ieder blok wordt herhaald, dit is tegen pesten en bewustwording bij de kinderen dat je niemand mag buitensluiten. IKC Het Plankier is een prettige en kleinschalige school. Alle docenten zijn betrokken en vriendelijk. Dat zie je bijvoorbeeld ook terug als je kijkt naar het landelijke lerarentekort, daar is op IKC Het Plankier weinig van te merken. Ook bij ziekte staat er vaak een collega klaar of de klas een enkele dag op te vangen wat prettig is. Veel oud stagiaires blijven aan de school verbonden.

Wat maakt IKC Het Plankier bijzonder: het is een relatief kleine school waar iedereen elkaar kent, maar met een enorm schoolplein waar alle kinderen zich goed kunnen uitleven. Schoolplein wordt ook meermaals gebruikt ieder jaar voor grote feesten en activiteiten.

Ouders Nordin, groep 7:
Wij hebben ter oriëntatie meerdere scholen in de buurt bezocht, maar na ons bezoek aan IKC Het Plankier waren wij verkocht! Een kleine school die direct vertrouwd voelde. Mijn man heeft hier als klein jongetje les gehad en nu hebben onze zoontjes les in hetzelfde gebouw, hoe leuk is dat! De docenten zijn erg betrokken en hebben oog voor de individuele leerling. Ze denken mee en bieden hulp en begeleiding aan waar nodig. Ook pesten wordt goed de kop ingedrukt en dat vinden wij erg belangrijk, zodat de kinderen zich veilig voelen op school. Daarnaast heeft het Integrale Kind Centrum (IKC) een centrale ligging in de wijk met een groot schoolplein, waar kinderen elkaar ook regelmatig buiten schooltijd opzoeken.

Ouders Puck, groep 7:

Onze dochter heeft het super naar haar zin op het Plankier! Juist het kleinschalige doet haar goed. Iedereen kent elkaar en er heerst een veilig klimaat! De leerkrachten die zij in haar afgelopen basisschooljaren heeft gezien, waren en zijn stuk voor stuk toppers. Altijd veel aandacht voor zowel onze dochter als individu als de sfeer in de groep. Nu zit zij alweer in groep 7, maar heeft hopelijk nog een heerlijke tijd in groep 8 te gaan!! 

Ouders Jikke, groep 8:
Onze dochter zit inmiddels alweer in groep 8 en heeft het heel erg naar haar zin op school. De leerkrachten zijn stuk voor stuk lief en staan altijd open voor een gesprek. Wij worden als ouders nauw betrokken bij de lesstof en ontwikkelingen van onze dochter. De school is zeer toegankelijk, je stapt hier zo de kamer van de directrice in om iets te vragen. Onze dochter krijgt de laatste tijd wat meer begeleiding en dit doet men op een professionele manier. De leerkracht die onze dochter hierin begeleid doet echt veel moeite voor haar en dat is heel erg fijn. Kortom, wij zijn heel blij met IKC Het Plankier!

Ouders Keira, Dana enTobin, groep 3, 5/6 en 7:
Onze eerste kennismaking met IKC Het Plankier is nu al een tijdje geleden, maar het voelde als een warm bad. De directeur kende alle kinderen bij naam en nodigde twee kleuters uit om met onze oudste te spelen zodat wij rustig met elkaar konden praten. De kleuters waren vrij in de omgang en het was duidelijk dat het een plek was waar kinderen zich fijn voelen en graag waren. Er zijn wat leerkrachten bijgekomen de laatste jaren, maar de sfeer is er zeker niet minder op geworden. Mijn kinderen gaan met plezier naar school en dat is een vereiste om goed te kunnen leren!

Ervaringen leerlingen

Samuel, groep 7:
Wat maakt de klas klas bijzonder?
 "Ik vind het fijn dat ik veel vrienden heb. Er zijn veel aardige kinderen. En we gaan ook vaak knutselen in de klas." Wat maakt de school bijzonder? "De juffen en meesters zijn aardig. En we hebben een mooi buitenspeelplein. We hebben veel dingen om mee te spelen, zoals: een glijbaan, koprolrek, brug, voetbalveld, basketbalveld, zandbak en schommels." Wat maakt IKC Het Plankier bijzonder? "Ik vind het altijd leuk dat er een eindfeest of een beginfeest is." 

Abbey, groep 8:
Op onze school sluiten we het schooljaar af met een gezellig eindfeest. Alle papa's en mama's mogen komen. Als je zou willen mag zelfs de hele familie mee! De springkussens, schminken en de optredens zijn geweldig. Zelfs mijn grote nicht is eens komen dansen met haar groep United Cheers. Vorig schooljaar kon het helaas niet doorgaan door corona, maar dit jaar hoop ik dat het wel doorgaat, want de overheerlijke patatwagen heb ik heel erg gemist!

Snel naar