Groep 1/2 A

Op IKC Het Plankier zijn er twee kleutergroepen te vinden. De groepen werken nauw samen waarin een rode draad terug te vinden is in de werkwijze. In de groepen 1-2 werken wij thematisch. Elke vier tot zes weken staat een bepaald thema centraal. In de groepen 1-2 vinden wij spelend leren erg belangrijk. Elke groep heeft een aantal uitdagende hoeken die worden aangepast aan het thema. Ondanks dat we nu twee kleutergroepen hebben, wordt er nauw samengewerkt. De klassen worden vaak gemengd en/of samengevoegd.

In onze groep starten wij vrijwel elke dag in de kring. Naast de verhalen van de kinderen behandelen we altijd de dagen van de week en spelen we vaak in op actualiteiten van die dag. Ook hebben we in de kring dan een les die te maken heeft met (voorbereidend) rekenen of taal, sociale vaardigheden en zelfs Engels.

Na de kring gaan we spelen en werken. Hierbij begint groep 2 altijd met een werkje uit de kast; er mag dan gekozen worden voor een taal- of rekenwerkje. Groep 1 mag kiezen van het kiesbord; zij spelen graag in de hoeken (huishoek, bouwhoek of themahoek) ook wordt er door hen vaak gekozen uit de kasten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van een puzzel of een kleurwerkje!

Naast het spelen en werken wordt er ook regelmatig tijdens het speel- en werkmoment tijd gemaakt om met een klein groepje extra te werken aan de doelen die wij onze kleuters graag zien behalen binnen hun leerjaar. Verder wordt er veel geknutseld. Na de speel-/werkles is het tijd om te eten en drinken. Vaak kijken we dan ook naar een educatief filmpje van ‘Koekeloere’ of ‘Huisje, boompje, beestje’. 


Aan het einde van de ochtend spelen we vaak buiten (als het weer het toelaat) of hebben we een gymles. Vaak wordt er ook gezongen of gedanst. Daarna gaan we naar huis of naar de overblijf.
In de middag herhaalt dit ritueel zich vaak, maar dan zonder eet- en drinkmoment.

Van maandag tot en met vrijdag staat juf Marissa voor groep 1/2a. Zij wordt hierbij ondersteund door:
Stagiaire juf Lorna (onderwijsassistent) op de maandag en donderdag.

Stagiaire juf Judith (pabo) op de dinsdag.

Onderwijsassistente juf Sammy op de woensdag, zij neemt die dag ook regelmatig de groep even over.

Snel naar