Onze visie

Welkom op IKC Het Plankier. Onze school is een kleine, fijne en veilige plek waar uw kind zich al snel thuis zal voelen. Dat komt omdat iedereen elkaar hier kent en oog heeft voor elkaar. Bij ons hoort iedereen erbij en mag je gewoon jezelf zijn. Want alleen wie zich goed voelt en met plezier naar school gaat, kan volop groeien.

Wij vinden het dan ook belangrijk dat uw kind tot zijn recht komt. We kijken goed naar wat onze leerlingen kunnen, waar hun talenten liggen, en wat ze nodig hebben om verder te komen. We willen ze graag op alle vlakken verder brengen. We bieden daarvoor kwalitatief goed onderwijs en geven uw kind alle benodigde kennis en vaardigheden mee. Er staan dus niet alleen vakken als rekenen en taal op het programma, maar ook programmeren of muziek bijvoorbeeld. Daarnaast stimuleren we de ontwikkeling van uw kind als persoon. Zodat hij of zij straks kan zeggen: ik weet wie ik ben, wat ik kan en wat ik wil. Hierdoor krijgt het vertrouwen in zichzelf om elke situatie aan te kunnen.

Op onze school leren we kinderen daarom steeds beter zelfstandig te werken en zich verantwoordelijk te voelen voor hun eigen leerproces. Ze leren zoveel mogelijk op hun eigen niveau, in hun eigen tempo en op hun eigen manier. Natuurlijk hoeft niet alles in een keer te lukken. Fouten maken hoort erbij en we staan klaar om te helpen als dat nodig is.

Uw kind kan rekenen op een geweldige leerkracht, die samen met alle anderen in de school een hecht team vormt. Ieder heeft zijn eigen sterke punten, en samen versterken we elkaar. We zijn flexibel en ambitieus, maar durven ook stil te staan om te kijken wat goed gaat en wat er beter kan. Net zoals uw kind leert van andere leerlingen, leren wij van elkaar. Zo worden we iedere dag een beetje beter.

Onze school staat in een groene buurt met veel ruimte. Waar mogelijk zoeken we de samenwerking met mensen in de omgeving, andere scholen, organisaties en de gemeente. Bovenal vinden we een goed contact met u als ouder heel belangrijk. Samen weten we meer dan alleen en daardoor kunnen we uw kind echt verder helpen.

We hebben alle vertrouwen in uw kind. Op onze school kan het met veel plezier ontdekken, oefenen en ontwikkelen waar het goed en minder goed in is. Zodat hij of zij straks helemaal klaar is om de wijde wereld in te gaan.

Samen op weg naar de toekomst!


Snel naar